Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου | ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΒΛΥΝ ΚΟΤΤΟΝ του Frank Ronan


FRANK RONAN

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ
ΤΗΝ ΗΒΛΥΝ ΚΟΤΤΟΝ



Μετάφραση: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ


Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Δεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων : 360 , Τιμή : 14,50  Ευρώ
ISBN: 978-960-325-104-0





«Είμαι ερωτευμένος με την Ήβλυν Κόττον εικοσιτέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες παρά οχτώ μέρες. Έχουμε κάνει έρωτα δύο φορές. Η πρώτη ήταν πριν από είκοσιτρία χρόνια. Η δεύτερη ήταν χθες».

ΤI ΣΥΝΕΒΗ ανάμεσα σ' αυτές τις δύο σημαντικές χρονολογίες; Αυτό μόνο ένας άνθρωπος το ξέρει· o αφανής και ανώνυμος που έγραψε αυτές τις αράδες, ο έμπιστος της, ένας απ' αυτούς που την αγάπησαν. Άνδρες, η Ήβλυν Κόττον, είχε πολλούς. Ο πρώτος τής έκανε ένα παιδί, οι άλλοι δεν την αγάπησαν πραγματικά ή ζούσαν απομυζώντας την. Αυτή, η διάσημη συγγραφέας, η μαχητική φεμινί­στρια, δεν καταφέρνει να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις της και να μεταφέ­ρει στην καθημερινή της ζωή αυτά που με τόσο πάθος και πειστικό­τητα υποστηρίζει στα βιβλία της. Πού βρίσκονται τα όρια ανάμεσα στον έρωτα, τη σύμβαση και την ψύχωση;
Ο αθεράπευτα ερωτευμένος, ο άνθρωπος που την αγαπάει σιω­πηλά επί ένα τέταρτο του αιώνα, μας αφηγείται με ακαταμάχητο χιούμορ, αυτοσαρκασμό, φαντασία και ραφινάτο λόγο την περίπλο­κη ιστορία της χειραφέτησης μιας γυναίκας.
Το βιβλίο είναι επίσης το χρονικό ενός ανολοκλήρωτου έρωτα με φόντο το καλλιτεχνικό Λονδίνο του τέλους του '60 με την απελευθέ­ρωση των ηθών και των ιδεών, του '70 με τη μελαγχολία της οπισθο­δρόμησης στο όνειρο, και του '80 με την Αγγλία της Θάτσερ και τα νέα υπολογιστικά ήθη, όπου με ειρωνεία και αυτο­σαρκασμό παρελαύνουν συγγραφείς, καλλιτέ­χνες, γκαλερί, έκδοτες και καθηγητές, το φεμι­νιστικό κίνημα και οι έρωτες μιας γενιάς.

Ο Φράνκ Ρόναν γράφει για τον έρω­τα με τη διεισδυτικότητα μιας γυναί­κας και την καρδιά ενός άντρα: το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
 ̶  FAY WELDON

Το μυθιστόρημα Οι άνδρες που αγάπησαν την Ήβλυν Κόττον αναγγέλλει την εμφάνιση ενός άνδρα πεζογράφου που καταλαβαίνει τον έρωτα... Ο Φράνκ Ρόναν έχει μια διαύγεια ύφους και ένα διεισδυτικό βλέμμα που τον αναδεικνύουν σε ανα­τόμο του ανθρώπινου αισθήματος. 
 ̶  THE TIMES

Το μυθιστόρημα του Ρόναν δεν επι­βάλλεται μόνο με την αμερόληπτη και συναρπαστική διερεύνηση τού φεμινι­σμού από μια ανδρική σκοπιά. Η δεξιο­τεχνία με την οποία αναμειγνύει αφη­γηματικούς τρόπους για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο του το καθιστούν ένα σίγουρο και δυνατό ξεκίνημα.                     
  ̶  TIMES LITERARY SUPPLEMENT


ΕΡΓΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ

R.B. KITAJ Study for the World's Body, 1974 Παστέλ σε χαρτί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου