Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου | H ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ ή ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ TOY ΕΡΩΤΑ του Stephen Leacock



STEPHEN LEACOCK

H ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ
ή
ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ TOY ΕΡΩΤΑ

ΣΕΙΡΑ «Ο ΑΤΑΚΤΟΣ ΛΑΓΟΣ- 18»
Μετάφραση: ΒΑΝΑ ΧΑΤΖΑΚΗ


Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Δεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων: 40, Τιμή: 8,00 Ευρώ
ISBN: 978-960-505-205-8


«Γύρισα. Η δεσποινίς Κρόυντεν στεκό­ταν όρθια μπροστά μου. Όπως μπό­ρεσα να διαπιστώσω, είχε βγάλει τις κάλτσες της και τριγυρνούσε ξυπόλυ­τη. Μια ξυπόλυτη γυναίκα οφείλω να τo oμολογήσωείναι κάτι που με συγκινεί ιδιαίτερα. Επιπλέον, η νεαρή κυρία, με την ενστικτώδη εκείνη γυναι­κεία κοκεταρία, είχε δέσει ένα ματσάκι φύκια στα μαλλιά της. Τα φύκια είναι κάτι στο οποίο επίσης είμαι ανίκανος να αντισταθώ. Εντούτοις κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου...»

Το υπερωκεάνιο Παταγονία βουλιά­ζει και σώζονται σε μια λέμβο ένας άντρας και μια γυναίκα. Εξοκέλλουν σ' ένα έρημο νησί και ζουν μια παρω­δία έρωτα, γεμάτη αναπάντεχα κι ευ­τράπελα συμβάντα.
Ο GROUCHO MARX, θαυμαστής του Λήκοκ, γράφει: «Είναι ένας από τους πιο αστείους τύπους που γνωρίζω... Έτσι και ξεκινήσεις να τον διαβάζεις, δεν μπορείς πλέον να σταματήσεις».
Ο σπουδαίος Καναδός συγγραφέας ROBERTSON DAVIES σημειώνει: «Για να είναι κανείς σπουδαίος χιουμορίστας όπως ο Λήκοκ, πρέπει να διαθέ­τει ασυνήθιστα μεγάλα αποθέματα ενσυναίσθησης και να εξισορροπεί το κωμικό, στη μια άκρη της συναισθη­ματικής ζυγαριάς, με την κατανόηση του τραγικού στην άλλη ».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο ΣΤΗΒΕΝ ΛΗΚΟΚ (1869-1944), ο επο­νομαζόμενος « Καναδός Mark Twain », προέρχεται από τη μεγάλη παράδοση της αμερικανικής χιουμοριστικής νουβέλας. Κληρονόμος του Mark Twain, άλλα και του Ambrose Bierce και του O'Henry, εισάγει στα γραπτά του έναν τόνο πού αναγγέλλει το παρωδιακό και παράλογο χιούμορ της σχολής του New Yorker, και συγγρα­φέων όπως ο James Thurber ή ο Robert Benchley.
Βιβλία τουLiterary Lapses (1910), Nonsense Novels (1911), Sunshine Sketches of a Little Town (1912), Winsome Winnie and Other Nonsense Novels (1920) κ.α.


EIKONA ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ: GLEN BAXTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου