Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου | ΑΘΩΣ -ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ του Σ. Καλαφάτη στον ΙΑΝΟ Αθήνας

 
Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟS
σας προσκαλούν στην παρουσίαση 

του φωτογραφικού λευκώματος του

ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

που θα πραγματοποιηθεί
στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24)
την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014,
ώρα 8.30 μ.μ.






H φωτογραφική εργασία του Στράτου Καλαφάτη «Άθως – Τα χρώματα της πίστης» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013. Συνολικά χρειάστηκαν εικοσιπέντε επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία και ένα σύνολο διακοσίων ημερών φωτογράφισης, για να παρουσιάσει μια σύγχρονη εκδοχή για το τοπίο και τους ανθρώπους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ομότιτλο λεύκωμα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΓΡA (δίγλωσση έκδοση – 142 έγχρωμες φωτογραφίες – εισαγωγή Νίκου Ξυδάκη – σελ. 216).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • Προβολή 29λεπτου ντοκυμανταίρ του ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΛΛΑΚΗ με θέμα τον Στράτο Καλαφάτη και τίτλο «Το Χρώμα» (παραγωγή 2014 -ΝΕΡΙΤ).
  • Εισήγηση ΝΙΚΟΥ ΞΥΔΑΚΗ με παράλληλη προβολή φωτογραφιών από το βιβλίο.
  • Προβολή 7λεπτου βίντεο με εικόνες από το φωτογραφικό project εν τη γενέσει του.
  • Ομιλία του ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ για τη δουλειά του.
  • Μια υπόσχεση για το μέλλον:  8λεπτο βίντεο με φωτογραφίες από τη νέα φωτογραφική ενότητα του Σ. Καλαφάτη με τίτλο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.  
 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία. Έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως οι Αρχέτυπες Εικόνες, το Ημερολόγιο 1998-2002, η Saga, το Αρχιπέλαγος, ο Άθως – Τα χρώματα της πίστης. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Αρχέτυπες εικόνες (1999), Ομόνοια 2000 – Ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας (με τον συγγραφέα Φίλιππο Φιλίππου – 2000), Ημερολόγιο 1998 -2002 (με πρόλογο του Christian Caujolle– 2004). 
Από το 1990 παρουσιάζει το έργο του σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται: 10η Μπιεννάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία / Backlight Τριεννάλε, Τάμπερε, Φινλανδία / EU Japan, Σάγκα και Φουκουσίμα, Ιαπωνία / Photo España Μαδρίτη, Ισπανία / Bozar Expo, Βρυξέλλες / Φεστιβάλ Νίκαιας, Γαλλία / Φεστιβάλ Ρώμης, Ιταλία / Ημερολόγιο 1998-2002, Βηρυτός, Λίβανος.
Δείγμα του φωτογραφικού του έργου παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα www.stratoskalafatis.com.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ:
  

 

Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210.3217.917, www.ianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου