Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ του J. R. LEMOINE με τη Λένα Παπαληγούρα στο Από Μηχανής Θέατρο


ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
του J. R. LEMOINE 

με τη Λένα Παπαληγούρα στο Από Μηχανής Θέατρο 

Η Εταιρία Θεάτρου ΣΥΝ-ΕΠΙ σε συνεργασία με το ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ παρουσιάζουν την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ του γάλλου συγγραφέα ΖΑΝ ΡΕΝΕ ΛΕΜΟΥΑΝ. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο ίδιος ο συγγραφέας με τη ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ στον ρόλο της Ιφιγένειας.

Το κείμενο της παράστασης, σε μετάφραση της Έφης Γιαννοπούλου, περιλαμβάνεται στον τόμο ΝΕΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 3 που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαΐου 2014
στο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ. 

Το έργο του Ζαν Ρενέ Λεμουάν είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη ζωή της Ιφιγένειας που ξεπερνά το μυθικό πρόσωπο. Η Ιφιγένεια, μια νεαρή που αναπολεί, που ελπίζει, που έχει φίλους, ισχυρές σχέσεις με τα αδέλφια και τους γονείς της, που μοιράζει τα υπάρχοντά της σε βαλίτσες και μπαούλα και αφήνει σημειώματα να τα βρουν οι αγαπημένοι της λίγο πριν παραδοθεί για να ξεκινήσουν οι φρεγάτες που μουλιάζουν στον όρμο.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Ζαν Ρενέ Λεμουάν
Σκηνικά: Εύα Νάθενα
Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ιφιγένεια μόνη της αναπολεί τη ζωή της και σχεδιάζει το μέλλον της. Η Ιφιγένεια που σκέφτεται την εξέδρα των επισήμων στην οποία θα περπατήσει ευθυτενής προς το τέλος της. Η Ιφιγένεια που θυμάται το πρωινό της τσάι το πρωί πριν πάει σχολείο. Η Ιφιγένεια που ακούει τους ανθρώπους να διασκεδάζουν. Η Ιφιγένεια που σκέφτεται ότι οι άντρες είναι πάντα λίγο βάναυσοι. H Ιφιγένεια που ονειρεύεται τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο. Η Ιφιγένεια που θυμάται οικογενειακές στιγμές από την παιδική της ηλικία. Η Ιφιγένεια που ακούει τον Πάτροκλο να της μιλάει για το αστρικό του σώμα.
ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ: Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα, 104 36 - Τηλ: 210 5231131

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 5 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2014

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα 21.00, Τρίτη 21.00, Τετάρτη 18.30

ΤΙΜH ΕΙΣΙΤΗΡΙOY Γενική είσοδος: 10 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 60 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου