Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δελτίο τύπου | ΠΑΡΑΣΑΓΓΕΣ Α' του Δημήτρη Καλοκύρη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΚΥΡΗΣΠΑΡΑΣΑΓΓΕΣ 
ΤΟΜΟΣ Α΄ 
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΝΕκδόσεις ΑΓΡΑ, Μάιος 2014 
Αριθμός σελίδων : 206, Τιμή: 16,50  Ευρώ 
ISBN: 978-960-505-0153ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΠΤΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ & ΟΡΩΝ

Κυκλοφόρησε το πέμπτο βιβλίο του Δημήτρη Καλοκύρη στις Εκδόσεις Άγρα. Το βιβλίο του Μουσείο των αριθμών είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2002.


«έχω επαναλάβει πλειστάκις ότι διηγούμαι εικονογραφίες λόγου, το έπος των ανύπαρκτων ανθρώπων και το πάθος των ιλαρών αισθημάτων»

Τα κείμενα που παρελαύνουν εδώ σχηματίζουν ένα είδος φιλολογικής αυτοβιογραφίας με πρόσχημα (συνήθως) κάποιο βιβλίο, ένα λογύδριο, έναν κατά παραγγελία πρόλογο ή μια αιφνίδια ιδέα. Συμπολεμιστές του ρέοντος συλλογικού, σύμμαχοι εν λόγοις, συμπαραταγμένοι στο μέτωπο του κενού, πόσο απέχουμε εν τέλει «ανάμεσό μας»; Ο συγγραφέας προσπαθεί απεγνωσμένα, πίσω από τη διατύπωση Παρασάγγες (φαρσάγκ: λέξηπερσική, 30 στάδια= 5.350 μέτρα) να αποκαλύψει –ή μήπως να συγκαλύψει– τα σκάνδαλα της προσέγγισης με αναφορές σε μια στρατιά (νυν ή πρώην) φίλων, αλλά ο αναγνώστης δε θα χάσει την ευκαιρία να τον αγνοήσει και να διακλαδιστεί στους πλαταγισμούς των κατεσπαρμένων του βεγγαλικών απογειώσεων.

«Το βιβλίο δεν περιλαμβάνει τί μου είπαν εκείνοι, ή τί λέω εγώ για τους ανθρώπους που θα ήθελα να έχω γνωρίσει, αλλά τι ψιθυρίζουν μεταξύ τους καμιά φορά στα όνειρά σαςΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού δεν έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του σοφού λαού ούτε σ’ όσα πρεσβεύει συνήθως η κοινή γνώμη. Εδώ και σαρανταπέντε χρόνια γράφει και σχεδιάζει βιβλία με τεράστια επιτυχία στον οικογενειακό του κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου