Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου | ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ του Elmore LeonardELMORE LEONARD

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ
ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ


Μετάφραση : ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
 
 
Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Δεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων : 32 Τιμή : 4,00 Ευρώ
ISBN: 978-960-505-101-3Το βιβλίο αποτελεί φόρο τιμής της Άγρας
στον διακεκριμένο συγγραφέα που απεβίωσε τον Αύγουστο του 2013.

Η αριστουργηματική ιστορία Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν, από την ομότιτλη συλλογή του Έλμορ Λέοναρντ του 2002, επιλέχτηκε στα καλύτερα αστυνομικά διηγήματα της Αμερικής για το 2003, ενώ το 2010 συμπεριελήφθη στην ανθολογία The Best American Noir of the Century που εξέδωσε ο James Ellroy με τον Otto Penzler.
Όπως γράφει ο Τζέημς Ελλρόυ, είναι «μια διδακτική ιστορία για το πόσο πρέπει κανείς να προσέχει τι ακριβώς εύχεται να του συμβεί».
Είναι η ιστορία μιας κοκκινομάλλας πρώην στριπτηζέζ που παντρεύτηκε έναν επιτυχημένο Πακιστανό πλαστικό χειρουργό στο Παλμ Μπητς και της Κολομβιανής υπηρέτριάς της, με φόντο μια πολυτελή βίλα με πισίνα.
Υπαινικτικός ευφυής διάλογος, μαύρο χιούμορ, ανατρεπτική εξέλιξη: τα χαρακτηριστικά της γραφής του Έλμορ Λέοναρντ.
Στις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Τισομίνγκο Μπλουζ και Ο Καπάτσος.

Ο Λέοναρντ είναι το real thing. Εξυψώνει το σκληρό μυθιστόρημα αγωνίας πέρα από τα όρια του είδους.
 Washington Post Book World

Ένας υπέροχος τεχνίτης. Η γραφή του προσφέρει καθαρή ευδαιμονία.
– Los Angeles Times Book Review
  
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο ΕΛΜΟΡ ΛΕΟΝΑΡΝΤ γεννήθηκε το 1925 στη Νέα Ορλεάνη, άλλα μεγάλωσε στο Ντητρόιτ του Μίσιγκαν, όπου νεαρός ακόμη εντυπωσιάστηκε αφενός από τη δράση των τοπικών συμμοριών και αφετέρου από την τοπική ομάδα μπέηζμπωλ. Αυτά τα δύο θέματα, οι εγκληματικές συμμορίες και ο αθλητισμός, επρόκειτο να τροφοδοτήσουν αργότερα τη συγγραφική του παραγωγή. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Ντητρόιτ επιδόθηκε στο γράψιμο. Έχει γράψει περισσότερα από σαράντα βιβλία στη διάρκεια της εξαιρετικά επιτυχημένης συγγραφικής του σταδιοδρομίας, ανάμεσά τους και τα μπεστ-σέλλερ στις ΗΠΑ Tishomingo Blues (Άγρα, 2009), Pagan Babies, Τhe Hot Kid (Άγρα, 2012) και Be Cool. Πολλά από τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όπως τα Get Shorty, Out of Sight, Valdez Is Coming και Rum Punch (το τελευταίο στην ταινία Jackie Brown του Quentin Tarantino). Έχει ονομαστεί Μεγάλος Μαιτρ από την Ένωση Αστυνομικών Συγγραφέων της Αμερικής. Πέθανε τον Αύγουστο του 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου