Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦEΑΣ CARYL FÉREY ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο πολυβραβευμΕνος γΑλλος συγγραφEας Caryl FÉrey ερχεται στην ΑθΗνα

Με αφορμή την πρόσκληση του Caryl Férey στην Αθήνα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος,
οι Εκδόσεις Άγρα σας προσκαλούν να συναντήσετε έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του πολιτικού θρίλερ της Γαλλίας σε δύο ειδικές βραδιές,
την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Λεξικοπωλείο.


Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΕΡΑ ΜΑΚΡΙΑ, το Γαλλικό Ινστιτούτο προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στη λογοτεχνία, συντροφιά με τον πολυβραβευμένο Γάλλο συγγραφέα Caryl Férey, γνωστό για τα πολιτικά του θρίλερ και τα αστυνομικά του μυθιστορήματα, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της βιβλιοθήκης του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, 3ος όροφος), με τη συμμετοχή του Γιώργου Ξενάριου, συγγραφέα, μεταφραστή και κριτικού λογοτεχνίας. Αποσπάσματα από το νέο μυθιστόρημα του Caryl Férey Κόνδωρ  που ετοιμάζεται από τις Εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση της Αργυρώς Μακάρωφ θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Σκουλά.
Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα και το Λεξικοπωλείο
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: www.culturenow.gr

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., οι Εκδόσεις Άγρα και το Λεξικοπωλείο σας προσκαλούν να συναντήσετε και να μοιραστείτε ένα ποτήρι κρασί με τον Caryl Férey στο Λεξικοπωλείο (Στασινού 13, Αθήνα). Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες. Θα διαβαστούν επίσης αποσπάσματα από το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Κόνδωρ, που ετοιμάζεται από τις Εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση της Αργυρώς Μακάρωφ.


   
Φωτογραφία: Jenny Air
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Caryl Férey, συγγραφέας, ταξιδευτής και σεναριογράφος, δεν άργησε να επιβληθεί στη Γαλλία ως ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του πολιτικού θρίλερ. Τα μυθιστορήματά του, ιδιαίτερα τα Haka (1998 – Άγρα, 2015) και Utu (2004 – Άγρα, 2016), που η δράση τους εκτυλίσσεται στην κοινωνία των Μαορί, Zulu (2008) στη Νότιο Αφρική και Mapuche (2012 – Άγρα, 2013), με φόντο την κατεστραμμένη από την κρίση Αργεντινή, έχουν αποσπάσει όλα τα σημαντικά βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας, μεταξύ των οποίων το Μεγάλο Βραβείο Quais du polar, το βραβείο Landerneau και το βραβείο του περιοδικού Lire.
Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, Condor (Gallimard, 2016), είναι μια κατάδυση στη Χιλή την περίοδο μετά τη χούντα του Πινοτσέτ. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Άγρα. Ο Férey γράφει επίσης έργα για παιδιά, για μουσικούς, για το θέατρο και το ραδιόφωνο. To Zulu μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Jérôme Salle με πρωταγωνιστή τον Orlando Bloom.
Τα μυθιστορήματά του περιγράφουν καταστροφικές πολιτικές ρωγμές και εθνοτικούς πολέμους, αλλά οι ήρωές του βρίσκουν πάντα μέσα τους τη δύναμη για εξέγερση και αντίσταση, για έρωτα και τελικά για επιβίωση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου