Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Παρουσίαση βιβλίου | Ο ΚΑΤΑΔΕΣΜΟΣ του Θωμά Κοροβίνη στις ταράτσες της "Άγρας"

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ σας προσκαλούν
σε μια παρουσίαση του νέου βιβλίου
του συγγραφέα-τραγουδοποιού

ΘΩΜΑ ΚΟΡΟΒΙΝΗ
Ο ΚΑΤΑΔΕΣΜΟΣ
ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑ

που θα πραγματοποιηθεί
στις ταράτσες των Εκδόσεων ΑΓΡΑ
(Ζωοδόχου Πηγής 99, Εξάρχεια)
την Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ.

Ομιλητές:
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, δημοσιογράφος – κριτικός λογοτεχνίας
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ, κριτικός λογοτεχνίας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΪΝΗΣ, φιλόλογος, κριτικός και μελετητής της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η ηθοποιός ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ και ο συγγραφέας.


ΚΑΤΑΔΕΣΜΟΣ: Μαγική ενέργεια πού έχει σκοπό να βλάψει κάποιον ή να αποτρέψει κάποιο κακό. είδος κατάρας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο Κατάδεσμος είναι ο σπαρταριστός μονόλογος μιας γυναίκας απ' τη Θεσσαλονίκη, που ύστερα από αρκετές δεκαετίες τυραννικής έγγαμης ζωής εκρήγνυται σ' ένα σπαρακτικό και σαρκαστικό ξέσπασμα, στήνοντας απέναντί της τον σύζυγό της, στην προσωπικότητα του οποίου αποδίδει τα χειρότερα αντρικά ελαττώματα καθώς και ποικίλες άλλες παραδοξότητες. Στο λόγο της Ζηνοβίας, που έχει ύφος αποτροπιαστικό ενώ παράλληλα λειτουργεί ως αυτοκάθαρση, σκιαγραφείται στην ακραία της εκδοχή η χειρότερη εικόνα του σύγχρονου Έλληνα μέσα από συμβιβασμούς, ιδιοτελείς επιλογές, φαλλοκρατικές εμμονές, ακραίες ερωτικές προτιμήσεις και μια απόλυτα αμοραλιστική συμπεριφορά.

Απόσπασμα από το βιβλίο:
Εγώ ήμουνα για ντόλτσε βίτα, και τέτοια ζωή μου έταξες, μπαγλαμά, και τύπε αφερέγγυε, άφραγκε τενεκέ. Αλλά η ανάγκη το'φερε, πώς θα ζούσαμε; Εσύ κοίταζες πώς να βολέψεις τα πάθη σου τα αμαρτωλά, τα ασίγαστα, πουτανολαγνεία, πουρομανία, αρσενοκοιτία, γιδολατρία, χώρια η τραγοβασία, εξεζητημένη εκδοχή του τελευταίου. Γαμώ την απληστία σου, λέω. Που μου αράζεις νυχτοήμερα στην πολυθρονάρα κι αφοσιώνεσαι στις σαχλαμπούχλες του χαζόκουτου.
Ώσπου έσκασε η χολή μου προχτές και σε έκραξα, πολυακόρεστε κεκραγμένε. Τί ψωλοκοπανάς, βρε άχρηστο υποκείμενο, σήκω απ' τη θέση σου, σε βαρέθηκα πια, τεμπέλ αγά! Και τί μου γυρνάς;  ̶ Άιντε φύγε από  δώ, μωρή Νύμφω! Ώστε Νύμφω, ε; Κάλλιο νυμφομανής παρά εριφιομανής, πανύβλακα!



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ: Ζωοδόχου Πηγής 99, 114 73 Αθήνα, τηλ. 210.7011.461 www.agra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου