Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου | ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ του Θοδωρή Γκόνη [ Διηγήματα ]


ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ


ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ
ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ



Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Δεκέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων : 80, Τιμή : 9,90 Ευρώ
ISBN: 978-960-505-534-9




Κυκλοφόρησε το 10ο βιβλίο του Θοδωρή Γκόνη στις Εκδόσεις Άγρα. Εφτά πεζογραφήματα με μια ασθματική, παράδοξη γραφή.


Οι εφτά ιστορίες του βιβλίου ταξιδεύουν στον ίδιο τόπο, τον περιγράφουν αλλά δεν τον κατονομάζουν. Περιηγούνται στο χώρο της μνήμης καθώς αυτή αρχίζει να εξασθενεί, να χάνεται σχεδόν και έτσι αναγκάζεται ο αφηγητής τους να χτίζει πάνω στα χαλάσματα και τα συντρίμμια των παλιών πραγματικών γεγονότων, να επινοεί φανταστικές ιστορίες σαν αντιστάθμισμα αυτής της απώλειας.

Με τα παλιά υλικά προσπαθεί να φτιάξει νέες ιστορίες αλλά το ξάφνιασμά του είναι μεγάλο όταν πάνω σε αυτά που έχει επινοήσει σκοντάφτουν όλα εκείνα που έχουν συμβεί και αδυνατεί να τα ξεχωρίσει.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ
MAN RAY, Anatomies, 1929
Αργυροτυπία, 22,6 × 17,2 εκ.
© 2021 Man Ray Trust / ARS, Νέα Υόρκη /
ADAGP, Παρίσι / ΟΣΔΕΕΤΕ, Αθήνα



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Ο Θοδωρής Γκόνης εργάζεται στο θέατρο. Γράφει διηγήματα, ποιήματα και λόγια για τραγούδια. Ανθολογεί και διασκευάζει λογοτεχνικά κείμενα, οδοιπορικά και μαρτυρίες τα οποία και σκηνοθετεί. Την περίοδο αυτή είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Από τις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφο­ρούν τα βιβλία του: Τραγούδια (1993), Ένα τραγούδι για τον Νίκο Γκάτσο (1993), Λόγια για τραγούδια (1997), Τα πορτο­κάλια της Παλαιάς Επιδαύρου (2000), Αγρινίου. Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή (2004), Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή (2008), Ο ύπνος της Αδριανουπόλεως (2011), Εφτά λευκά πουκάμισα (2017), Εθνικός Κήπος – Περίπατος μαθητείας (με τη συνεργασία της Ελένης Στρού­λια – 2019). Από τις Εκδόσεις Γαβριη­λίδη εκδόθηκαν τα βιβλία: Η πύλη της ξηράς και ο Ξεπεσμένος δερβίσης. Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Ναύπλιο: Μια πόλη στη λογοτεχνία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ: © Στράτος Καλαφάτης

1 σχόλιο:

  1. βρηκα αυτο και μ αρεσε πολυ ριξτε και εσεις μια ματια κοριτσια
    https://athinavaticanou.com/collections/sleepwear/products/romina-cozy-robe

    ΑπάντησηΔιαγραφή