Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου | ΤΟ ΧΑΔΙ του Αλέξανδρου Στεφανίδη



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

ΤΟ ΧΑΔΙ
 
Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Νοέμβριος 2013 
Αριθμός σελίδων : 64, Τιμή : 8,50 Ευρώ
ISBN: 978-960-505-082-5

 







Θυμήθηκε την τελευταία φορά που ένιωσε τη ζεστασιά της στο σώμα του. Ήταν έξι χρονών και βρίσκονταν σε μια συγγενική επίσκεψη. Τον είχε όρθιο στην αγκαλιά της, ανάμεσα στα πόδια της, με την πλάτη γυρισμένη, και του δάγκωσε χαδιάρικα το αυτί. Ένιωσε την υγρασία των χειλιών της να τον πλημμυρίζει. Χρόνια κρατούσε ζωντανή τη μνήμη από το υγρό χάδι της.



Το Χάδι, ως διαρκής έλλειψη και αναζήτηση, διατρέχει το βιβλίο, το οποίο συντίθεται από δώδεκα διηγήματα, σπαράγματα ζωής της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του αφηγητή, σε κάποιο ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Ο αφηγητής, ώριμος και νηφάλιος πια, αποτολμά το συγκερασμό του παρόντος και του παρελθόντος χρόνου, αναπτύσσοντας μια ιδιότυπη αποστασιοποιημένη μνημοτεχνική, που του επιτρέπει, μέσω της κινηματογραφικής εικονοποιίας και της ελλειπτικής καταγραφής, να ψαύσει –ως παιδί και ως ενήλικος– το αληθινό πρόσωπό του.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Αλέξανδρος Στεφανίδης γεννήθηκε το 1962 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στο Τμήμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Το Χάδι είναι το πρώτο βιβλίο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου