Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου | STIU / ΞΕΡΩ [ μυθιστόρημα ] του Θόδωρου Φέστα



ΘΟΔΩΡΟΣ ΦΕΣΤΑΣ


STIU    [ΞΕΡΩ]


ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ



Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Μάιος 2023
Αριθμός σελίδων : 200, Τιμή : 15,90 Ευρώ
ISBN: 978-960-505-592-9





Μετά τη Μεταπολίτευση, όταν ο ήρωας του βιβλίου βρεθεί σαν σπουδαστής στη χώρα του παραμορφωμένου σοσιαλισμού του Τσαουσέσκου, έρχεται αντιμέτωπος με τη στρεβλή εφαρμογή και την τελική διάψευση των οραμάτων του. Αφού εκδιωχθεί από τη Ρουμανία, θα τα αρνηθεί όλα, πετώντας το μωρό μαζί με τα βρομόνερα. Θα επικρατήσει το εγώ. Θα ακολουθήσει ποικίλες διαδρομές και, όταν τελικά επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, θα ανταμειφθεί με μια εκλεκτή θέση στον ήλιο, αφήνοντας οριστικά πίσω το ριζοσπαστικό του παρελθόν. Αυτό όμως δεν γίνεται χωρίς κόστος. Αν η κοινωνική άνοδος είναι γρήγορη, κινδυνεύει να χάσει το μέτρο. Άλλωστε, ό,τι ανεβαίνει γρήγορα πέφτει ακόμη γρηγορότερα.

Κάποιοι βρίσκουν το θάρρος να ξανασηκωθούν. Μια νέα ζωή, οι φίλοι, ο έρωτας, το παράδειγμα κι ένας άλλος τόπος ίσως βοηθήσουν να ξαναβρεθεί το εγώ μέσα απ’ το εμείς.






ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Ο Θόδωρος Φέστας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως οδοντίατρος στο ΕΣΥ.

Η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Ο γέρος που φορούσε ένα καπέλο, με πρόλογο του Θωμά Κοροβίνη, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άγρα το 2016 και η δεύτερη Ιστορίες με φίδια το 2019.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:
ΜURIELLE MIKETTI –BAUMGARNER
Πρόσωπο αρ. 2, από τη σειρά «Opaque », 2005.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου