Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου | ΙΡΒΙΝ ΓΙΑΛΟΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ της Ruthellen Josselson



RUTHELLEN JOSSELSON



ΙΡΒΙΝ ΓΙΑΛΟΜ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 

Μετάφραση : Ευαγγελία Ανδριτσάνου 
Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Μάρτιος 2015 
Αριθμός σελίδων : 192 , Τιμή : 15,00 Ευρώ 
ISBN: 978-960-325-984-8






Το βιβλίο Ίρβιν Γιάλομ – Για την ψυχοθεραπεία και την ανθρώπινη εμπειρία είναι σαν τον ίδιο τον Γιάλομ: οξυδερκές, ανοιχτόμυαλο, στοχαστικό. Πρόκειται για μια ωραία αφήγηση για έναν έξοχο αφηγητή. Καταγράφει την τέχνη και την ουσία της ψυχοθεραπείας.
—D. SPIEGEL, M.D., Stanford University School of Medicine

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άγρα η μελέτη της συνεργάτιδας του Irvin Yalom, με εκτενές πρωτότυπο υλικό συνεντεύξεων και συζητήσεων της συγγραφέως με τον μεγάλο ψυχοθεραπευτή.
 
Ο ΙΡΒΙΝ ΓΙΑΛΟΜ είναι ένας από τους πιο γνωστούς σύγχρονους ψυχιάτρους, με ευρύτατο αναγνωστικό κοινό και πολύ μεγάλη απήχηση. Μέσα από τα βιβλία του, τα οποία κατορθώνουν να είναι προσιτά στον μέσο αναγνώστη και εποικοδομητικά για τον ψυχοθεραπευτή, έχει συνθέσει έναν οδηγό ζωής, ο οποίος μας βοηθά να υπάρξουμε σε έναν κόσμο που μας προκαλεί αγωνίες. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση ανάμεσα σε Αμερικανούς ψυχοθεραπευτές τον ανέδειξε έναν από τους τρεις σημαντικότερους εν ζωή θεραπευτές, ενώ η παγκόσμια επιτυχία των βιβλίων του υποδηλώνει πόσο σημαντικός είναι και διεθνώς.

Ενώ δεν προβάλλεται ως εκπρόσωπος καμιάς από τις ψυχοθεραπευτικές « σχολές » ή προσεγγίσεις, ο Γιάλομ μεταφέρει ένα μήνυμα που αγγίζει τον πυρήνα της ψυχοθεραπείας. Εστιάζοντας στις θεμελιώδεις υπαρξιακές αγωνίες, το έργο του καταπιάνεται με προβλήματα όπως η αναζήτηση νοήματος στη ζωή και η συνάντηση με το θάνατο, ανησυχίες που παλαιότερα ξεπερνούσαν το αντικείμενο της ψυχιατρικής.

Γράφοντας σε ένα λογοτεχνικό ύφος που οι κριτικοί το συγκρίνουν με του Φρόυντ, ο Γιάλομ περιγράφει τί πραγματικά λαβαίνει  χώρα σε αυτό το πλησίασμα δύο ανθρώπων που συντελείται στην ψυχοθεραπεία. Δεν διστάζει να εκθέσει τις προσωπικές του σκέψεις και τα συναισθήματά του για ό,τι συμβαίνει στη συνεδρία· είναι και ο ίδιος ένα ευάλωτο ανθρώπινο ον. Αφήνει να διαφανούν καθαρά οι σκέψεις που κάνει για τους θεραπευόμενούς του, παρουσιάζοντας ανοιχτά τις αμφιβολίες του, τις επιφυλάξεις, αλλά και τις εμπνευσμένες παρεμβάσεις του. Σε ολόκληρο το έργο του διερευνά τις απεριόριστες και σύνθετες δυνατότητες ίασης που προσφέρει η γνήσια ανθρώπινη επαφή και η επίγνωση των διλημμάτων της ανθρώπινης ύπαρξης.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η ΡΟΥΘΕΛΛΕΝ ΤΖΟΣΣΕΛΣΟΝ είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο The Fielding Graduate University· δίδασκε προηγουμένως στο The Hebrew University of Jerusalem και στο Harvard. Έχει συγγράψει τα βιβλία Playing Pygmalion: How People Create One Another; Revising Herself: The Story of Women’s Identity from College to Midlife και The Space Between Us: Exploring the Dimensions of Human Relationships. Υπήρξε επί πολλά χρόνια συντάκτρια της ετήσιας έκδοσης The Narrative Study of Lives. Είναι κάτοχος του βραβείου Henry A. Murray της American Psychological Association καθώς και κάτοχος υποτροφίας Fullbright. Ασκεί επίσης επαγγελματικά την ψυχοθεραπεία, έχοντας πτυχίο στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία.
                                                                                         
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ
REID YALOM  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου